Հայկական բաղարջ

скачанные файлы

Անդորր  գիշեր  էր: Շրջակայքում  ամեն  ինչ  նիրհել  էր: Միայն  ջրաղացների  միալար  չխկչխկոցն  էր  լսվում: Այդ  ձայնի  տակ  կարելի  էր  խաղաղ  ու  հանգիստ  քնել: Սակայն  ծեր  ջրաղացպանի  քունը  չէր  տանում. նա  քաղցած էր: Բայց  կեսգիշերին  որտեղի՞ց  հաց  գտնես: Մոտակայքում  ոչ  ոք  չկար: Ծերունին  սկսեց այս  ու  այն  կողմ  պտտվել: Հանկարծ  աչքն  ընկավ   ալրամանին: Գլխում  ինչ-որ  միտք  փայլատակեց: Առանց  ժամանակ  կորցնելու՝  նա  մի  քանի  բուռ  ալյուրից  խմոր  հունցեց: Հապճեպ  կրակ  վառեց  ու  խարույկի  կողքին  տափարակ  մի  քար  գցեց: Որոշ  ժամանակից  քարը  թեժացավ: Հետո  խմորից  գնդիկներ  արեց, հարթեցրեց  դրանք  ու  կպցրեց  քարին  այնպես, ինչպես  թոնրի  պատին են  կպցնում:

Ջրաղացպանը  երբևէ այդքան  ախորժակով  չէր  ընթրել:

Այդպես  ստեղծվեց  հայկական բաղարջը՝  անթթխմոր հացը, որի համը մնաց ջրաղացների ալրոտ պատերի ներսում:

Նյութը  պատրաստեց  Արթուր  Մելքոնյանը,  արհեստների դպրոց, խոհարար

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s