Հունական խոհանոց՝ ստիֆադո

stifado-hunakan-xohanoc

Ստիֆադոն մսով  պատրաստված հունական  համեղ ուտեստ  է: Մատուցվում է ամենօրյա սեղաններին:

Բաղդրատոմս

Միսը կտրատել, աղով և պղպեղով համեմել: Մսի կտորները թաթախել ալյուրի մեջ: Յուղը տաքացնել և միսը տապակել մինչև կարմիր կեղև առաջանա: Վրան գինի լցնել, սխտոր, ջուր ավելացնել և եփել, մինչև գրեթե պատրաստ լինի: Սոխեռած անել, ավելացնել կես բաժակ ջրով բացած տոմատի մածուկ, մեխակ: Սոխեռածը լցնել մսի վրա և եփել: Մատուցել բանջարեղենի հետ, զարդարել կտրատած մաղադանոսով և սոխի օղակներով:

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Նյութը պատրաստեց Արթուր Գրիգորյանը, արհեստների դպրոց

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s