Թաթխան

Թաթխան

Թաթխան, այսինքն հացը  մեջը թաթախելու համար նախատեսված թացան։ Թաթխանը  սերմերից, հատիկեղենից, ընկուզեղենից և տարբեր համեմունքներից պատրաստված մի յուրահատուկ ուտելիք է, որ տարածված է եղել հատկապես Արևմտյան Հայաստանի  շատ շրջաններում։ Բերքահավաքից հետո  հայկական ընտանիքների տանտիկինները  չորացնում, ապա բովում էին  կուտեղենը՝ դդմի, արևածաղկի, սեխի և ձմերուկի  կորիզները, հետո աղում։  Օգտագործելիս վրան ձեթ  էին   լցնում  և հացը մեջը թաթախելով ճաշակում։

Աղբյուրը՝ համացանց:

Բեգլարյան Հարություն, արհեստների  դպրոց, ոսկերիչ

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s