Թաբուլե

11198591_672286972917634_585984796_n

Թաբուլեն համարվում է արևելյան աղցան, նախուտեստ։ Հիմնական բաղադրամասերն են բլղուրն ու մանր կտարտած մաղադանոսը։ Կարող ենք ավելացնել  թարխուն, լոլիկ, կանաչ  սոխ և ուրիշ կանաչիներ ու համեմունքներ։ Թաբուլեն համեմում են նաև կիտրոնի հյութով ու ձիթապտուղի յուղով։ Այս կերակրատեսակի հայրենիք են հանդիսանում այնպիսի  երկրներ, ինչպիսիք են Լիբանանն ու Սիրիան: Այնտեղ թաբուլեն մատուցվում է հազարի տերևներով։ Բլղուրի փոխարեն օգտագործվում է ավելի փոքր հատիկներով ձավարեղեն՝   կուս-կուս :

Նյութը  պատրաստեց  Ռաֆայել Մնացականյանը,  արհեստների  դպրոց,  խոհարար:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s