Սմբուկը գազարով

post14

Թուրքական խոհանոցը չի դադարում  զարմացնել իր համեղ բաղադրատոմսերով: Սմբուկը  կտրատել  երկար և բարակ շերտերի, աղ ցանել  ու թողնել մոտավորապես կես ժամ: Դրանից հետո լվանալ սառը, մաքուր  ջրում:

Լոլիկները և սոխը մանրացնել, գազարը քերել  քերիչի մեծ անցքերով: Զանգվածը խառնել իրար և թեթևակի տապակել  թավայի մեջ, ավելացնել տաքդեղ և աղ: Առանձին տապակել  նաև սմբուկը: Սմբուկի ամեն մի շերտը պատել լոլիկի, գազարի ու սոխի խյուսով, դնել թավայի մեջ ու ձեթ ավելացնել: 10 րոպե եփել  ջեռոցում 180 աստիճանի տակ: Մատուցելիս կարելի է կանաչիով զարդարել: Փոխանցի՛ր այս  բաղադրատոմսը ընկերներիդ, որպեսզի նրանք էլ փորձեն պատրաստել:

Բաղադրատոմս

2 հատ սմբուկ

3 հատ միջին չափի լոլիկ

2 հատ գազար

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Թարգմանեց Դիանա Հարությունյանը, ավագ դպրոց, նկարիչ

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s