Թուրքական խոհանոցը չի դադարում զարմացնել իր համեղ բաղադրատոմսերով: Սմբուկը կտրատել երկար և բարակ շերտերի, աղ ցանել ու թողնել մոտավորապես կես ժամ: Դրանից հետո լվանալ սառը, մաքուր ջրում:
Լոլիկները և սոխը մանրացնել, գազարը քերել քերիչի մեծ անցքերով: Զանգվածը խառնել իրար և թեթևակի տապակել թավայի մեջ, ավելացնել տաքդեղ և աղ: Առանձին տապակել նաև սմբուկը: Սմբուկի ամեն մի շերտը պատել լոլիկի, գազարի ու սոխի խյուսով, դնել թավայի մեջ ու ձեթ ավելացնել: 10 րոպե եփել ջեռոցում 180 աստիճանի տակ: Մատուցելիս կարելի է կանաչիով զարդարել: Փոխանցի՛ր այս բաղադրատոմսը ընկերներիդ, որպեսզի նրանք էլ փորձեն պատրաստել:
Բաղադրատոմս
2 հատ սմբուկ
3 հատ միջին չափի լոլիկ
2 հատ գազար
Աղբյուրը՝ այստեղ:
Թարգմանեց Դիանա Հարությունյանը, ավագ դպրոց, նկարիչ