Տոնական աղցան

 

havi-msov-gazarov-aghcan-5

Հավի մսով աղցանի պատաստման համար անհրաժեշտ է գազարը և տաքդեղը կտրատել ձողիկների տեսքով:  Ապա մանրացնում ենք հավի կրծքամիսը և տապակում բուսայուղով պատված թավայում մինչև եփելը և թեթևակի կարմրելը:  Հետո խառնում ենք կտրատված բանջարեղենի՝ գազարի ու տաքդեղի  հետ, վրան ճզմում սխտորը, համեմում աղով և սև պղպեղով: Ստացված զանգվածը լավ խառնում ենք թթվասերով:  Գազարով, տաքդեղով և հավի մսով այս աղցանը,  որի պատաստումը Ձեզանից կխլի ընդամենը 20 րոպե, կարելի է համեմել  ինչպես մայոնեզով, այնպես էլ  թթվասերով:

Բաղադրիչներ

հավի կրծքամիս — 100գր

գազար — 100գր

տաքդեղ- 100գր

սխտոր- 1 պճեղ

բուսայուղ- 2ճ/գդ

թթվասեր -2ճ/գդ

աղ — ըստ ճաշակի

սև պղպեղ — ըստ ճաշակի

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Նյութը պատրաստեց Գոռ Բայաթյանը, ավագ դպրոց

 

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s