Հավի մսով աղցանի պատաստման համար անհրաժեշտ է գազարը և տաքդեղը կտրատել ձողիկների տեսքով: Ապա մանրացնում ենք հավի կրծքամիսը և տապակում բուսայուղով պատված թավայում մինչև եփելը և թեթևակի կարմրելը: Հետո խառնում ենք կտրատված բանջարեղենի՝ գազարի ու տաքդեղի հետ, վրան ճզմում սխտորը, համեմում աղով և սև պղպեղով: Ստացված զանգվածը լավ խառնում ենք թթվասերով: Գազարով, տաքդեղով և հավի մսով այս աղցանը, որի պատաստումը Ձեզանից կխլի ընդամենը 20 րոպե, կարելի է համեմել ինչպես մայոնեզով, այնպես էլ թթվասերով:
Բաղադրիչներ
հավի կրծքամիս — 100գր
գազար — 100գր
տաքդեղ- 100գր
սխտոր- 1 պճեղ
բուսայուղ- 2ճ/գդ
թթվասեր -2ճ/գդ
աղ — ըստ ճաշակի
սև պղպեղ — ըստ ճաշակի
Աղբյուրը՝ այստեղ:
Նյութը պատրաստեց Գոռ Բայաթյանը, ավագ դպրոց