Վրացական «Օջախուրի»

vracakan-ojaxuri-1

«Օջախուրի» վրացերենից թարգմանաբար նշանակում է «ընտանեկան», այսինքն ընտանիքի համար նախատեսված ուտեստ:

Կտրատում ենք կարտոֆիլը (մեծ կտորներով), կանաչին, խոզի միսը, սոխը (օղակաձև): Թավայի վրա տաքացնում ենք բուսայուղը, ապա ավելացնում կտրատված միսը և տապակում մինչև կարմրելը, որից հետո վրան լցնում ենք սոխը, լավ խառնում: Առանձին տապակում ենք կարտոֆիլը, համեմում աղ և պղպեղով, ապա ավելացնում մսի թավայի մեջ, լավ խառնում: Մանր կտրատում ենք սխտորը և կանաչին, ավելացնում կարտոֆիլին և մսին: Ուտեստը համեմում ենք սև և կարմիր պղպեղներով, ավելացնում կտրատված լոլիկը և խառնում: Ըստ ավանդույթի ուտեստը պետք մատուցել կավե ամանների մեջ և վրան շաղ տալ մանրացրած կանաչի: Իսկական վրացական «Օջախուրի» ամբողջ ընտանիքի համար:

Բաղադրիչներ

Խոզի միս, կարտոֆիլ, սոխ,  սխտոր,  բուսայուղ, լոլիկ, սամիթ, ռեհան,  սև և կարմիր պղպեղ, աղ:

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Նյութը պատրաստեց  Ալիկ Ավանեսյանը, ավագ դպրոց, խոհարար

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s