Տոնական գաթա

gata-5-420x315

Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սոդան, վանիլինն ու սառեցրած կարագը: Ստացված զանգվածը տրորում ենք ձեռքերով՝ վերածելով փշրանքի: Ստացված փշրանքի կենտրոնում փոսիկ ենք անում, այդ փոսիկի մեջ լցնում ենք թթվասերը, ավելացնում ձվերն ու սպիտակուցը և խառնում ստացված զանգվածը պատառաքաղով, սպա հունցում ենք փափուկ խմոր:

Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու սառեցրած կարագը: Տրորում ենք ստացված զանգվածը՝ ձեռքերով վերածելով փշրանքի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը, վանիլինը և խառնում:

Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 գնդի, յուրաքանչյուր գունդ գրտնակում ենք, բացում 3 մմ շերտով, վրան լցնում ենք պատրաստի միջուկը և փաթաթում ռուլետի ձևով:

Ստացված ռուլետները կտրատում ենք, տալով գաթայի տեսք, դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած դեղնուցն ու կաթը և թխում ջեռոցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում: Պատրաստի գաթան հանում ենք ջեռոցից, թողնում, որ սառչի և մատուցում:

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝
ալյուր – 400գր
կարագ – 250գր
ձու – 2 հատ+ 1 սպիտակուց
սոդա – 1թ/գդ
վանիլին – 10գր
թթվասեր – 250գր
Միջուկի համար՝
ալյուր – 1 բաժակ
կարագ – 125գր
շաքարավազ – 1,5 բաժակ
վանիլին – 5 գր
Վրան քսելու համար՝
ձու – 1 հատ(դեղնուց)
կաթ – 1ճ/գդ

Աղբյուրը՝ այստեղ: 

Նյութը պատրաստեց Ռաֆայել Ավետիսյանը, ավագ դպրոց

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s