Հնդկահավը բրնձով

hndkahav-brnci-het

Այս բաղադրատոմսը ֆրանսիական ուտեստ է: Հնդկահավը մաքրել, լավ լվանալ: Կաթսայի մեջ ճարպի բարակ շերտեր դնել, վրան դնել հնդկահավը, ծածկել ճարպի շերտերով, ավելացնել համեմունքները, կափարիչը փակել և շատ թույլ կրակի վրա եփել: Կաթսան երբեմն թափ տալ, որ միսը չայրվի: Բրինձը լվանալ, եռացնել, քամել, սառը ջրով ցողել, վրան այնքան արգանակ լցնել, որ բրինձը հազիվ ծածկի, մի քիչ յուղ դնել վրան և եփել փակ կափարիչով: Երբ հնդկահավը եփվի, կտրատել, մատուցվող ափսեի մեջ դնել միսը, շուրջը դնել բրինձը, վրան ցանել քերած մշկընկույզ:

       Բաղադրիչներ

հնդկահավ 2 կգ, ճարպ 100 գրամ,  գազար 1 հատ, մաղադանոս,  սոխ 4 գլուխ,  հատիկ պղպեղ 50 գրամ, դափնու տերև 4 հատ, բրինձ 1.5 թեյի բաժակ, մշընկույզ:

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Նյութը պատրաստեց Գայանե  Տիգրանյանը,  Ավագ դպրոց

 

 

 

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s