Շարլոտկա

401_017261n_5378_6hi

 

Սա ամենահայտնի խնձորով թխվածքն է: Շատ հեշտ է պատրաստվում և համեղ է: Որպեսզի ուռուցիկ ստացվի, հարկավոր է ձուն լավ հարել: Բաղադրիչների այս քանակից ստացվում է 6-8 բաժին:  Ձուն ու շաքարավազն իրար հետ 5-7 րոպե հարել, ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Խնձորը կեղևել, մաքրել միջնամասերը, փոքրիկ կտորներով կտրատել: Խմորի մեջ ավելացնել խնձորի կես քանակը: Տարան յուղոտել, լցնել խնձորի շերտը, հետո՝ խմորը, հետո՝ նորից խնձոր ու խմոր: Եփել 40-60 րոպե և եփելու ընթացում ջեռոցի դուռը չբացել:

Բաղադրիչներ

200 գ շաքարավազ

5 հատ ձու

200 գ ալյուր

500 գ խնձոր

Աղբյուրը՝ այստեղ:

Բաղադրատոմսը ռուսերենից թարգմանեց Գոհար Գաբրիելյանը, քոլեջ,  թարգմանիչ-գործավար

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s