Սա ամենահայտնի խնձորով թխվածքն է: Շատ հեշտ է պատրաստվում և համեղ է: Որպեսզի ուռուցիկ ստացվի, հարկավոր է ձուն լավ հարել: Բաղադրիչների այս քանակից ստացվում է 6-8 բաժին: Ձուն ու շաքարավազն իրար հետ 5-7 րոպե հարել, ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Խնձորը կեղևել, մաքրել միջնամասերը, փոքրիկ կտորներով կտրատել: Խմորի մեջ ավելացնել խնձորի կես քանակը: Տարան յուղոտել, լցնել խնձորի շերտը, հետո՝ խմորը, հետո՝ նորից խնձոր ու խմոր: Եփել 40-60 րոպե և եփելու ընթացում ջեռոցի դուռը չբացել:
Բաղադրիչներ
200 գ շաքարավազ
5 հատ ձու
200 գ ալյուր
500 գ խնձոր
Աղբյուրը՝ այստեղ:
Բաղադրատոմսը ռուսերենից թարգմանեց Գոհար Գաբրիելյանը, քոլեջ, թարգմանիչ-գործավար