Կաթով դդումի այս բաղադրատոմսը մեզ առաջարկում է անգլերենի ուսուցչուհի Սիլվա Հարությունյանը:
Դդումի կեղևը հեռացնել, մանր խորանարդաձև կտրատել, մի քիչ ջուր ավելացնել և եփել: Եփած դդումը տրորել, վերածել խյուսի, ապա կաթ, աղ ավելացնել, ու դարձյալ եփել: Եթե դդումը անհամ է, կարելի է մի փոքր էլ շաքարավազ ավելացնել: Կարիք չկա շատ եփել, որ դդումի մեջ եղած օգտակար նյութերը չվերանան:
Գրի առավ Դիանա Հարությունյանը, Ավագ դպրոց, 12-րդ դասարան