Անշուշտ, ծաղկակաղամբը շատ համեղ ու օգտակար բանջարեղեն է: Ամառն անհնար է անցկացնել առանց այդ բանջարեղենով նոր ուտեստներ պատրաստելու: Ահա այս ամառ ես որոշեցի փորձարկել և նոր խոհարարական հրաշք պատրաստել:
Ծաղկակաղամբը և գազարը կորեական ձևով պատրաստելը Կորեայի հետ կապ չունի: Այնուամենայնիվ, ուտեստը շատ համեղ ստացվեց և արժանի է, որ տեղադրեմ իմ խոհարարական գրքում:
Ուտեստը պատրաստելու համար ինձ պետք են ծաղկակաղամբ, աղ, շաքարավազ, քացախ, սխտոր, դափնու տերև, արևածաղկի յուղ, աղացած գինձ և սև պղպեղ, ջուր, կաթսա, քամիչ:
Ծաղկակաղամբը բաժանել ծաղկաբույլերի: Ջուրը մի փոքր եռացնել, աղ ավելացնել: Դափնու տերևը ծաղկաբույլերի հետ եփել, ապա քամել և սառը ջրով ցայել: Եփած զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, մի փոքր շաքարավազ, սև պղպեղ, աղացած գինձ ցանել, ցողել քացախով, կտրատած սխտոր և արևածաղկի յուղ ավելացնել ու խառնել: Ուտեստը պատրաստ է: Համը ինձ բավարարում է, իսկ այ, տեսքը անգույն է: Ես որոշեցի ավելացնել հատուկ դանակով երկարավուն կտրատած վարունգ ձողիկներ, ինչպես կորեական գազարի ուտեստում:
Աղբյուրը՝ այստեղ:
Թարգմանությունը ռուսերենից՝ Միլենա Շամոյանի, Քոլեջ, 1-ին կուրս