Բաղադրիչներ
շաքարավազ — 150 գր
կարագ — 100 գր
ալյուր — 350 գրամ
կակաոի փոշի- 30 գրամ
սոդա- 1 թ/գ
Կրեմի համար՝
թթվասեր- 350 գր
շաքարավազ — 130 գրամ
եգիպտացորենի օսլա — 30գր
ձու — 1 հատ
կարագ — 200գր
Պատրաստում ենք խմորը: Մեղր, շաքարավազը, փափկած կարագը խառնում ենք և և դնում ջրային բաղնիքի վրա: Պահում ենք ջրային բաղնիքի վրա, պարբերաբար խառնում մինչև շաքարավազը ամբողջովին կհալի: Հանում ենք բաղնիքի վրայից, ավելացնում սոդա, ձու և խառնում: Ավելացնում ենք կակաոյի փոշի, ալյուր և հունցում խմորը: Խմորը բաժանում ենք 8 կտորների: Յուրաքանչյուր կտորը ( 2-3 մմ հաստությամբ) երկու կողմից պատում ենք պերգամենտային թղթով և գրտնակում: Հեռացնում ենք պերգամենտային թղթի վերին շերտը և կորժը թխում ջեռոցում 6-8 րոպե 180 աստիճանում: Պատրաստի կորժերը շրջանաձև կտրում ենք:
Կրեմի պատրաստում
Թթվասերը, շաքարը, ձուն, օսլան, դնում ենք կաթսայի մեջ: Խառնում ենք, դնում մարմանդ կրակի վրա, անդադար խառնում մինչև թանձրանալը: Լցնում ենք ամանի մեջ: Ծածկում ենք փայլաթիթեղով և սառեցնում: Կարագը հարում ենք մինչև կրեմանման զանգված ստանանք: Չդադարելով հարելը, ավելացնում ենք թթվասեր (մի քանի գդալ): Դնում ենք սառնարան 8-12 ժամով և մատուցում:
Աղբյուրը՝ այստեղ։
Նյութը պատրաստեցին Մերի Համբարձումյանն ու Լիլիա Սոսոյանը, Քոլեջ, 1-ին կորս