Աղցան «Կեսար»

jpg_1000_teaser_9103_teaser_9103_teaser_9103_ba0d5dc0-3524-4a76-88e7-26f8acb98515..

Երբ ամերիկացին ցանկանում է զարմացնել եվրոպացի հյուրերին, նա «Կեսար» է պատրաստում: Հետաքրքիր է, որ աղցանն այդ անվանումը ստացել է, ոչ թե հռոմեական կայսրի պատվին, այլ պատվավոր խոհարար Կեսար Կարդինիի պատվին: Ահա և այսպիսի մի պատմություն:

Աղցանի բաղադրությունը՝

Սոուսի համար՝

Հունական անյուղ յոգուրտ — 1/2 բաժակ

Անչոուսի ֆիլե — 3  հատ

Մայոնեզ — 1, 5 ճ.գ.

Ձիթապտղի ձեթ — 1, 5 ճ.գ.

Կիտրոնի հյութ — 3 ճ.գ.

Մանանեխ — 1, 5 թ.գ.

Սոուս «Վուստերշիր» — 1 ճ.գ.

Սև բիբար — 1/2 թ.գ.

Աղ՝ ըստ ցանկության

Սխտոր — 2 պճեղ

Հացիկների համար՝

Բագետ — 1/2 հատ

Ձիթապտղի ձեթ — 3 ճ.գ

Սխտոր – 1 պճեղ

Աղ, բիբար՝ ըստ ցանկության

Աղցանի համար՝

Հավի կրծքամիս՝ եփած կամ տապակած — 500 գր.

Հազարաթերթիկ «Ռոմեն» — 1 հատ

Քերած պանիր «Պարմեզան» — 1/2 բաժակ

Պատրաստման եղանակը՝

Սոուսի համար անչոուսի ֆիլեն առանձնացնել խոշոր ոսկորներից: Դնել փոքր տարայի մեջ և գդալով մանրացնել: Ավելացնել մայոնեզը, ձիթապտղի ձեթը, կիտրոնի հյութը, մանանեխը, «Վուստերշիր» սոուսը, աղ-բիբարը, սխտորն ու խառնել: Լցնել հունական յոգուրտը: Սառեցնել սառնարանում:

  1. Հացիկների համար ջեռոցը   տաքացնել 190 աստիճանով: Հացը կտրտել քառակուսիներով, ձեթ քսել և թխել 5 րոպե:
  2. Առանձին տարայում խառնել ձիթապտղի ձեթը, սխտորը, աղն ու բիբարը: Պատրաստի հացիկների վրա շաղ տալ այդ զանգվածը: Խառնել: Հետո դնել ջեռոցը և թխել ևս 5-6 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  3. Մատուցման համար նախատեսված մեծ ամանի մեջ խառնել կտրտած հազարաթերթիկը, հավի կտորները, հացիկներն  ու պարմեզանի կեսը: Սոուսը լցնել, խառնել: Լցնել առանձին ամանների մեջ և յուրաքանչյուրի վրա ավելացնել պարմեզան և անմիջապես մատուցել:

Աղբյուրը՝ այստեղ։

Թարգմանությունը ռուսերենից՝ Անիտա Գևորգյանի, Քոլեջ, 1-ին կուրս

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s