Նվենու յուղը պարունակում է եթերայուղեր ՝ ցինեոլ, պինեն, կամֆեն, ալդեհիդներ, ճարպաթթվային եթերներ, ֆելլանդրեն, ցիտրալ, և այլն: Կիրառումը խթանում է հյուսվածքների վերականգնումը, վերացնում այտուցները, հարստացնում է արյունը թթվածնով, մաքրում է օդը, կանխում միկրոօրգանիզմների բազմացումը, վերականգնում մաշկը այրվածքներից հետո:
Նվենու յուղը պետք է կիրառել միայն նոսրացված վիճակում մեկ պրոցեդուրայի ժամանակ երկու կաթիլից ավել չպետք է օգտագործել: Չափաբաժնի գերազանցումը կարող է առաջացնել գլխացավ և արգելակում: Նվենու թուրմը և յուղը օգտագործվում է օծանելիքի արտադրության, բժշկության մեջ` որպես հականեխիչ և հակաբորբոքային միջոց:
Բաղադրիչներ
Ցինեոլը պարունակում է էվկալիպտի (30-70%), դափնու (մինչև 50%) յուղեր, ցիտրուսային հացահատիկի սերմերից յուղ (մինչև 80%):
Պինե անունը գալիս է Pinus բառից `սոճին (լատ.), սա փշատերև ծառերի խեժի կարևոր բաղադրիչ է` տորպտին: Շատ բույսերի եթերայուղերը պարունակում են պինեններ:
Կամֆեն փոքր քանակությամբ պարունակում է տորպտին՝ փշատերև եթերայուղերով, որտեղից այն կարելի է մեկուսացնել շտկման և սառեցման միջոցով:Կամֆորի սինթեզում այն միջնորդ է: Կամֆենի քլորացումից ստանում են շատ արդյունավետ միջատասպաններ:
Ալդեհիդները օրգանական նյութեր են, որոնց մոլեկուլները պարունակում են ածխաթթուների խումբ`կազմված ջրածնի ատոմից և ածխաջրածնից:
Ճարպաթթվային եթերներ — ճարպաթթուները արյան մեջ շրջանառության տարբեր փուլերում գոյություն ունեն տարբեր ձևերով: Դրանք ներծծվում են աղիներում ՝ ձևավորելով քիլոմիկրոններ, բայց միևնույն ժամանակ գոյություն ունեն լյարդի վերափոխումներից հետո շատ ցածր խտության լիպոպրոտեինների կամ ցածր խտության լիպոպրոտեինների տեսքով: Երբ ադիպոցիտներից մեկուսացված է, ճարպաթթուները արյան մեջ մտնում են անվճար ձևով:
Ես այն օգտագործում եմ գրեթե ամեն օր քնելուց առաջ, օգտագործում եմ մաշկի լավացման և դեմքի բշտիկների անհետացման համար։ Ունեմ բավականին լավ արդյունք, խորհուրդ եմ տալիս բոլորին։
Նյութի հեղինակ Շուշանիկ Ներսիսյան, Քոլեջ, 1-3 կուրս