Գինին վիրուսների դեմ պայքարում

Գիտնականները, իրականացնելով լաբորատոր փորձեր, պարզել են, որ կարմիր գինիները նույնիսկ նոսրացված վիճակում կարող են սպանել այնպիսի լուրջ հիվանդության վիրուս՝ ինչպիսին է պոլիոմիելիտը:

Նմանատիպ արդյունքներ են ստացվել նաև այլ վիրուսների հետ աշխատելիս, ինչպիսին է հերպեսի հարուցիչը: Ուսումնասիրության ընթացքում ապացուցվել է, որ գինին պարունակում է տանին (աղաղ), որի շնորհիվ արգելափակվում է վիրուսային պրոտեինային (պարզ սպիտակուցային նյութ)՝ «մաղը» և որի միջոցով վիրուսը հնարավորություն ունի մուտք գործել մարդու մարմնի բջջի մեջ:

Արդյունքներն այնպիսին են, որ այն մարդիկ, ովքեր չեն ծխում, բայց օգտագործում են գինի, ավելի քիչ են հիվանդանում գրիպով՝ համեմատած չծխողների և չխմողների հետ: Գինու ընդունումը կանխարգելում է գրիպը։

Պրոֆիլակտիկ բժշկության մեջ մասնագիտացված բժիշկների դիտարկմամբ այն մարդիկ, որոնք գինին օգտագործում են չափավոր քանակությամբ, զգալիորեն քիչ են ստանում անաշխատունակության թերթիկ գրիպի պատճառով, քան այն աշխատակիցները, որոնք ամբողջովին խուսափում են ոգելից խմիչքներից։

Աղբյուրը՝ այստեղ։

Թարգմանությունը՝ Մերի Պետրոսյանի, Քոլեջ, 1-ին կուրս

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s