Գինին՝ քաղցկեղի և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ պայքարում

Դանիացի գիտնականները գտել են հերթական ապացույցը` ըստ  որի գինին նվազեցնում է քաղցկեղի ռիսկը, ինչպես նաև՝ սրտանոթային հիվանդությունների դեպքերը: Սա վերաբերում է միայն չափավորությամբ ընդունված գինուն: Ուժեղ ալկոհոլը և գարեջուրը ներառված չեն այս խմբում:

Ըստ բժիշկ Մորտեն Գրոնբեկի ՝ գինու օգտագործումը նույն չափով նվազեցնում է մահացության մակարդակը ինչպես կանանց, այնպես էլ տղամարդկանց մոտ: 1964-1995 թվականների ընթացքում ուսումնասիրվել են քսան հազար մարդու հետազոտության արդյունքներ: Նկատի են ունեցել այնպիսի գործոններ, ինչպիսիք են տարբեր ալկոհոլային խմիչքների անընդհատ սպառումը, մարդու ֆիզիկական ակտիվությունը, քաշը և հասակը: Պարզվել է, թե դրանք ինչպես են ազդում մահացության վրա:

Եվ ստեղծվել է այդպիսի պատկեր `ուժեղ ալկոհոլը, ինչպես նաև գարեջուրը, մահացության մակարդակը  չեն ցածրացնում, բայց այն մարդիկ, ովքեր գինի են օգտագործում, բայց չեն չարաշահում, հիմնականում պաշտպանվում են ուռուցքից և սրտի հիվանդությունից: Որքան բարձր են օգտագործվող ալկոհոլի չափաբաժինները, այնքան մեծ է մահվան վտանգը, անկախ նրանից, թե ինչ ոգելից խմիչք է օգտագործում:

Նման հետաքրքիր տվյալներ է հրապարակել  Annals of Internal Medicine ամսագիրը: Այս դեպքում հետազոտողները միայն ապացուցում են, որ գինիները պարունակում են օգտակար հակաօքսիդիչներ և ֆլավոնոիդներ, բայց նաև շեշտվում է, որ պակաս դեր չունեն նաև գինի օգտագործող մարդկանց ուտելու սովորությունները:

Աղբյուրը՝ այստեղ։

Թարգմանությունը՝ Մերի Հաջյանի, Քոլեջ

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s