Օրը սկսելով մեկ գնալ մեղրով՝ կարող եք մոռանալ խոցի, գաստրիտի, խոլեցիստիտի, պանկրեատիտի մասին: Եթե ամեն առավոտ անոթի վիճակում մեկ գդալ մեղր ուտեք, ապա կարող եք մոռանալ վիրուսների, մանրէների և նույնիսկ սնկային վարակների մասին:
Նրանց, ում համար մեղրը շատ քաղցր է, կարող են մեկ գդալ մեղրը լուծել տաք ջրի մեջ կամ ավելացնել առավոտյան թեյին: Բայց պետք է լավ հիշել, որ մեղրը չի սիրում եռացրած ջուր: Եվ թեյը չպետք է լինի շատ տաք:
Մեղրն այս եղանակով օգտագործելով՝ դուք կամրապնդեք իմունային համակարգը, կբարելավեք մարսողությունը: Մեղրաջուրը կհանի քրոնիկ հոգնածությունն ու «կթարմացնի» ուղեղի առավոտյան գործունեությունը:
Ինը փաստ մեղրի մասին, որոնց տեղյակ չէիք
1. Հին Եգիպտոսում ոսկու փոխարեն մեղրով էին վճարում հարկերը:
2.1կգ. մեղրը մեղուների 4մլն. թռիչք է դեպի ծաղիկներ:
3.Նապոլեոնը իր թագադրումից հետո մեղուն դարձրեց իր թագավորության խորհրդանիշ:
4.Մեղրը կարելի է պահել երկար ժամանակ:
5.Թութանհամոն արքայի դամբարանում հայտնաբերված մեղրը այսօր էլ կարելի է ուտելի համարել:
6.Մեղրը համարվում է ամենաանվտանգ սնունդը, քանի որ մեղրում մանրէներ չեն բազմանում:
7.Մեղրը օրգանիզմից հեռացնում է ալկոհոլը:
8. Բուռն խնջույքից հետո, եթե կա գլխացավ, ապա դրան կօգնի մեղրով բուտերբրոդը:
9.Հայրենական մեծ պատերազմի ժամանակ մեղրը քիչ կյանքեր չէ, որ փրկել է: Զինվորների վերքերը մշակում էին մեղրով:
Աղբյուրը՝ այստեղ։
Թարգմանությունը՝ Քնար Հրությունյանի և Նելլի Միսկարյանի, Քոլեջ, 2-րդ կուրս