Վալենսիայի մուսկաթ

Շատ մարդկանց համար իսպանական Վալենսիա նահանգը ասոցացվում է նախ և առաջ համանուն նարնջի տեսակով, որն օգտագործվում է հյութերի արտադրության համար։ Սակայն իսպանացիների համար Վալենսիան բոլորի կողմից շատ սիրված պաելյան է և, իհարկե, մուսկաթ տեսակի (դա նույն ալեքսանդրյան մուսկաթն է) հիասքանչ գինին՝ ոսկեգույն բնորոշ երանգով և նուրբ, քաղցր համով։

Վալենսիայում, մուսկաթների ամենավառ ներկայացուցիչը սպիտակ քաղցր գինին է՝ Besitos Valentino Moscato-ն, որը պատրաստվում է նահանգի սրտում` Վալենտինո շրջանում։ Խաղողի Moscatel de Valencia տեսակը, որն օգտագործվում է այդ գինու պատրաստման համար, աճում է ամենաաղքատ հողերում, որոնք մեծամասամբ պատված են կրաքարերով։ Այդ իսկ պատճառով գինու համի մեջ կարելի է թեթև հանքայնություն զգալ։

Գինու խմորումը տեղի է ունենում պողպատե չժանգոտվող տարաներում, վերահսկվող ջերմաստիճանի տակ։ Արդեն պատրաստի 11%-անոց թունդ գինին ունի դեղձի հաճելի բույր, նարնջի և վարդի թերթիկների երանգներ, ինչպես նաև նուրբ, փոքր-ինչ փրփրուն, քաղցր համ։

Աղբյուրը՝ այստեղ։

Թարգմանությունը ռուսերենից՝ Վարդ Ղարիբյանի, Քոլեջ, 2-րդ կուրս

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s