Գինու առօրյա համերի աղբյուրները

151__320x240_grapes1

Չնայած գինիները չեն պարունակում հատապտուղներ (իհարկե, խաղողից բացի), մրգեր, ծաղիկներ, բանջարեղեն, խոտաբույսեր, համեմունքներ և այլն, սակայն գինու հատկությունները նկարագրելիս միանգամայն բնական է օգտագործել դրանց բույրերն ու համերը:

Անգիտակներին կարող է մի փոքր տարօրինակ թվալ, երբ գինին անվանում են յուղոտ, բայց դիացետիլ կոչվող նյութը (օգտագործվում է որպես արհեստական ​​հավելում, որի շնորհիվ, օրինակ, մարգարինը հոտով և համով նմանվում է կարագին) բնականորեն ձևավորվում է գինու մեջ խմորման գործընթացում: Գինիները պարունակում են տարբեր քանակությամբ քիմիական տարրեր, որոնք անմիջականորեն կապված են բույրերի և համային երևույթների ամենատարբեր դրսևորումների հետ: Նրանցից ոմանք արտազատում են տարբեր բույրեր՝ կախված հայտնաբերված մակարդակներից և այլ բաղադրիչների առկայությունից, որոնք նույնպես գործում են համապատասխանաբար. այլ տարրեր էլ կարող են ներառվել այս բույրի մեջ:

Այս բաղադրիչների քանակը կարող է աննշան լինել, անուշաբույր տարրերի առատ առկայությունը, որոնք բերում են ոլոռի և կանաչ պղպեղի համը, կարելի է, օրինակ, եզրակացնել 1/100 միլիարդի մակարդակում: Պարզապես մի՛ սկսեք փնտրել այս բույրերն ու համերը: Շատ ավելի կարևոր է սահմանափակվել մեկ կամ երկու հատկանիշով, քան փորձել նկարագրել մրգային կոկտեյլի կամ բուրմունքի և համի բոլոր տարրերը:

Աղբյուրը՝ այստեղ։ 

Թարգմանությունը ռուսերենից՝  Արման Մելիքյանի, Քոլեջ, 2-րդ կուրս

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s