Դդումով այս կերակրատեսակը շատ հարգի է, պատրաստում են Զանգեզուրի տարածաշրջանում: Դդումից հեռացնում ենք կեղևը, կտրատում ենք մանր խորանարդիկների, մի քիչ տապակում յուղի կամ ձեթի մեջ, ավելացնում լվացած բրինձն ու խառնում դդումին: Դարձյալ մի փոքր տապակում ենք, հետո ավելացնում եռացրած ջուրը: Թողնում ենք մինչև եփի, և մեր փլավը պատրաստ է:
Զանգեզուրում սիրում են նաև դդումը պարզապես կեղևով կտրատել ու եփել ջրով կամ խորովել ջեռոցում: Եթե դդումը քաղցր է, ապա այդպես էլ ճաշակում ենք որպես աղանդեր: Ոչ քաղցր դդումի վրա կարելի է մեղր ավելացնել: Բարի ախորժակ:
Դդումով կերակուրնեի իր բաղադրատոմսերն է առաջարկում մայրենիի ուսուցչուհի Թամար Ղահրամանյանը, իսկ այն ձեզ համար գրի առավ Դիանա Հարությունյանը: