Դդումով կերակրատեսակներ

images

Դդումով  այս կերակրատեսակը շատ հարգի է, պատրաստում են Զանգեզուրի տարածաշրջանում: Դդումից հեռացնում ենք կեղևը, կտրատում ենք մանր խորանարդիկների, մի քիչ տապակում յուղի կամ ձեթի մեջ,  ավելացնում լվացած բրինձն ու  խառնում դդումին:  Դարձյալ մի փոքր տապակում ենք,  հետո  ավելացնում  եռացրած ջուրը: Թողնում ենք մինչև եփի, և մեր փլավը պատրաստ է:

Զանգեզուրում սիրում են նաև դդումը պարզապես կեղևով կտրատել ու եփել ջրով կամ խորովել ջեռոցում: Եթե դդումը  քաղցր է, ապա այդպես էլ ճաշակում ենք որպես աղանդեր: Ոչ քաղցր դդումի վրա կարելի է մեղր ավելացնել: Բարի ախորժակ:

Դդումով կերակուրնեի  իր բաղադրատոմսերն է առաջարկում մայրենիի ուսուցչուհի Թամար Ղահրամանյանը, իսկ այն ձեզ համար գրի առավ Դիանա Հարությունյանը:

Оставьте комментарий