Մշո ավանդական փլավ

15133708_1148827741899130_1397300800_o

Սեբաստացու օրերին ընդառաջ Մշո տոնական այս փլավի իր բաղադրատոմսն է առաջարկում կրթահամալիրի մայրենիի ուսուցչուհի Ելենա Սարգսյանը:

Նախապես թրջել սիսեռը ու  եփել: Եփել նաև տավարի միսն  ու հավի կրծքամիսը, ապա բզիկ-բզիկ անել: 2-3 գլուխ սոխը բուսայուղի մեջ լավ սոխառած անել, ավելացնել, մանրացրած տավարի և հավի միսը, խառնել, ավելացնել բլղուրը, եփած սիսեռը: Ապա ավելացնել  ջուրն այնքան, որ ծածկի զանգվածը, աղը, կարմիր պղպեղը և թողնել, որ եփվի:  Մշո ավանդական փլավը տոնական օրերի համեղ ճաշատեսակ է:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ՝

1 բաժակ բլղուր

300-500 գր. տավարի միս և նույնքան հավի կրծքամիս

1-1,5 բաժակ սիսեռ, սոխ, կարմիր պղպեղ, աղ

Գրի առավ Արթուր Մարգարյանը,  Ավագ դպրոց, 12-րդ դասարան

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s