Ղափաման արևելյան ճաշատեսակ է և կարելի է մատուցել նաև տոնական սեղաններին: Լվանում ենք դդումը, վերևի մասը կլոր կտրում այնպես, որ այն որպես կափարիչ ծառայի: Մաքրում ենք դդումի ներսը, հեռացնում կորիզները, ողողում ջրով և թողնում քամվի:
Կաթսայի մեջ 3 բաժակ ջուր ենք եռացնում, լցնում բրինձը, մանր կրակի վրա եփում 15 րոպե (բրինձը պետք է կիսաեփ լինի): Ավելացած ջուրը քամում ենք: Ապա առանձին ամանի մեջ բրինձը խառնում ենք կտրտած չրերի հետ, ավելացնում կարագը, աղը, դարչինը, մեղրն ու ընկույզը: Խառնուրդը լցնում ենք դդմի մեջ, ավելացնում 1/4 բաժակ եռացրած ջուր, փակում կտրած կափարիչով: Դնում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցը 200 աստիճանի վրա և եփում 1,5-2 ժամ` մինչև փափկի:
Աղբյուրը` այստեղ:
Նյութը պատրաստեց Դիանա Հարությունյանը, Ավագ դպրոց, 12-րդ դասարան